Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté, nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Dodatečná montáž tempomatu do Fabie Combi II
OdeslatNapsal: 19.02.2010 11:45 
Offline

Registrován: 15.10.2009 10:58
Příspěvky: 23
Ahoj,

uvažuji o dodatečné montáži tempomatu do Fabie Combi II. V souvislosti s tím mám 2 otázky:

1) Někde jsem četl, ale teď bohužel nemohu najít, kde to bylo, že prý nelze dodatečně namontovat tempomat na jakékoliv auto, pro které je výrobcem tempomat obecně určen.
Důvodem má být skutečnost, že jen některá auta jsou prý z výroby vybavena vnitřní kabeláží potřebnou pro dodatečnou montáž tempomatu (tzn. do nich by měla být montáž tempomatu více méně bez větších obtíží a v minimálním čase).
U ostatních aut prý tato kabeláž chybí, takže by prý dodatečná montáž byla příliš drahá (asi kvůli kompletnímu "odstrojení" přední části interiéru auta) a tedy by se nevyplatila.
Víte o tom někdo něco? Je to pravda, nebo to je nějaký informační šum?

2) Máte zkušenosti s tím, jak se dodatečná montáž tempomatu projeví na snížení spotřeby paliva? Při jakém poměru jízdy po dálnici/mimo dálnici se dodatečná montáž vyplatí? Jaká je zhruba časová návratnost celkových vynaložených nákladů?

Předem díky všem za odpovědi.

_________________
akt: Fabia Combi II 1.4 16V
ex : Felicia Combi 1.3 MPI


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dodatečná montáž tempomatu do Fabie Combi II
OdeslatNapsal: 21.02.2010 12:04 
Offline

Registrován: 30.12.2009 17:14
Příspěvky: 18
Montáž je rychlá , vše je v autě nachystáno . Koupíš ovládací páčku s modulem a elektrikou , necháš namontovat a v servise ti v řídící jednotce změní údaje .
www.skoda-auto.cz/cze/service/accessori ... 0000000140


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dodatečná montáž tempomatu do Fabie Combi II
OdeslatNapsal: 22.03.2010 09:54 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2008 15:32
Příspěvky: 34
Bydliště: Prostějov
montáž je trošku složitější ale pokud podporuje BSG tak jde
u mě nová páčka s prací vychází na 2600,-

_________________
Autodiagnostika, elektromontáže, PIN, KM, VIN, odblok obrazu a PIN na RNS 510/Columbus, montáže tempomatů, maxidotů, parkováků, zjištění PINu rádií.http://cardiagnostik.cz/


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dodatečná montáž tempomatu do Fabie Combi II
OdeslatNapsal: 27.03.2010 20:20 
Offline

Registrován: 30.12.2009 17:14
Příspěvky: 18
Cena je podle Škodovky rozdílná u aut s a bez pal počítače . Tvoje cena je za který modul ?


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dodatečná montáž tempomatu do Fabie Combi II
OdeslatNapsal: 31.03.2010 19:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2008 15:32
Příspěvky: 34
Bydliště: Prostějov
cena je stejná
skladem mám s PC

_________________
Autodiagnostika, elektromontáže, PIN, KM, VIN, odblok obrazu a PIN na RNS 510/Columbus, montáže tempomatů, maxidotů, parkováků, zjištění PINu rádií.http://cardiagnostik.cz/


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dodatečná montáž tempomatu do Fabie Combi II
OdeslatNapsal: 01.04.2010 15:10 
Offline

Registrován: 30.12.2009 17:14
Příspěvky: 18
Bezva . V čem je rozdíl , musí se měnit ještě něco jinýho ? Po prázdninách mi končí záruka , tak by to potom šlo .


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dodatečná montáž tempomatu do Fabie Combi II
OdeslatNapsal: 11.04.2010 09:09 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2008 15:32
Příspěvky: 34
Bydliště: Prostějov
nevím na co jsi se přesně ptal.
"s" a "bez" palubního PC - jiná páčka, pokud máš bez PC a já ti dám s PC tak ti palubní PC nezačne fungovat :) museli by se měnit budíky.

měnit se musí páčky a musí se dopojit kabeláž pro tempomat

_________________
Autodiagnostika, elektromontáže, PIN, KM, VIN, odblok obrazu a PIN na RNS 510/Columbus, montáže tempomatů, maxidotů, parkováků, zjištění PINu rádií.http://cardiagnostik.cz/


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dodatečná montáž tempomatu do Fabie Combi II
OdeslatNapsal: 11.04.2010 17:07 
Offline

Registrován: 30.12.2009 17:14
Příspěvky: 18
Aha . Máš nějaký www stránky ? Nebo mi aspon dej tvůj email , líp se mi bude domlouvat


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dodatečná montáž tempomatu do Fabie Combi II
OdeslatNapsal: 11.04.2010 17:23 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 18.10.2008 15:32
Příspěvky: 34
Bydliště: Prostějov
klidně použij ikony pod avatarem - SZ nebo e-mail

_________________
Autodiagnostika, elektromontáže, PIN, KM, VIN, odblok obrazu a PIN na RNS 510/Columbus, montáže tempomatů, maxidotů, parkováků, zjištění PINu rádií.http://cardiagnostik.cz/


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Dodatečná montáž tempomatu do Fabie Combi II
OdeslatNapsal: 17.06.2013 23:37 
Offline

Registrován: 17.06.2013 23:21
Příspěvky: 2
Prosím o radu

Domontoval jsem do svoji Fabie 2 r.v. 2008, 1,4/16V/63KW/BXW tempomat - originál páčky, kabeláž i návod - vše zapojeno podle návodu a několikrát kontrolováno.
Po aktivaci tempomatu mě ale hlásí ř.j. motoru, že není komunikace s tempomatem.
Domnívám se, že jediná možnost, jak komunikuje s tempomatem, je bílý drát zapojený na pin 24na delším koénektoru ř.j. motoru.
Na tomto drátě mám po zap. tempomatu 12V. Přesto tempomat nejde.
Ostatní věci jako konektor XS3 a spínač pedálu spojky zapojeny.
Jinak auto je s před. okny v el. má origo dálku, ABS,ESP, poloautomat. klimu a originál domomontovaný LPG (na ř.j. LPG je štítek se znaky koncernu a je tam přímo uveden jediný kod motoru - BXW). Fabie je původem z Itálie.

Ví někdo prosím, kde může být problém?


Nahoru
 Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté, nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přeskočit na:  





Nejlevnější alu kola Škoda skladem od Moje Elektrony.cz

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group