Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Môžem do Fabie s motorom BME dať RJ z motoru AZQ?
OdeslatNapsal: 05.09.2012 18:01 
Offline

Registrován: 05.09.2012 17:53
Příspěvky: 12
Zdravím, som tu nový a mám problém s lambda sondou, prečítal som už asi všetky fóra na webe (už týždne to riešim aj po servisoch) stále mi vypisuje vadnú lambda sondu na VAG chyba 16514 - skrat na kostru - el. vedenie prekontrolované OK, vymenená LS za novú originál - premeraná OK, nové sviečky OK, cievka v poriadku, po vymazaní chybu vymaže a keď naštartujem je to tu zas. Spotreba v normále, auto necuká, pri štarte cítim v garáži benzín (ale to aj kamarát) potom už nie. Neviem si rady. Môže to byť tým, že mám v aute motor BME a RJ z motora AZQ?? Všetko ostatné mi funguje dobre, auto v pohode jazdí, len asi neprejdem EK/STK. Čo ešte skontrolovať?


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Môžem do Fabie s motorom BME dať RJ z motoru AZQ?
OdeslatNapsal: 05.09.2012 18:28 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 27.04.2010 15:40
Příspěvky: 1732
Bydliště: Duchcov & Kladno
mohlo by to bejt tou jednotkou, ale já bych to neřešil pokud se nezvedla spotřeba a jen to vyhazuje chybu (neni jen sporadická?)

_________________
Škoda Fabia 1.2TSI 66kW '15 Stylový šicí stroj + Sharan 1.9 TDI PD 85kW '01
Ex: Polo 86c 2f 1.3 40kW '92 !!!RIP!!! + Golf III variant 1.4 '95 + Škoda Fabia 1.2htp 40kW '03

Rozleštění světel
Detailing club - aby vaše auto bylo hezké :D


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Môžem do Fabie s motorom BME dať RJ z motoru AZQ?
OdeslatNapsal: 05.09.2012 18:33 
Offline

Registrován: 05.09.2012 17:53
Příspěvky: 12
Spotreba normál, chyba nie je sporadicka, ale prejdem na STK? Zistil som že kontrolka motora mi nesvieti ani keď štartujem, pôvodny majiteľ ma na to upozornil, nevenoval som tomu veľkú pozornosť. Na EK/STK kontrolujú aj chyby cez VAG?


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Môžem do Fabie s motorom BME dať RJ z motoru AZQ?
OdeslatNapsal: 05.09.2012 20:13 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 27.04.2010 15:40
Příspěvky: 1732
Bydliště: Duchcov & Kladno
neee, víš kolik by je stálo jenom pořídit včechny diag. systémy??? ani nechtěj vědět :D leda zkusit zajet na emise a zeptat se, jestli by ti je nezměřili i když nemáš zrovna termín ;) určitě by za ti něco chtěli, ale když ti řeknou, že to je v pořádku, tak bys mohl jezdit s klidem v srdci :mrgreen:

_________________
Škoda Fabia 1.2TSI 66kW '15 Stylový šicí stroj + Sharan 1.9 TDI PD 85kW '01
Ex: Polo 86c 2f 1.3 40kW '92 !!!RIP!!! + Golf III variant 1.4 '95 + Škoda Fabia 1.2htp 40kW '03

Rozleštění světel
Detailing club - aby vaše auto bylo hezké :D


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Môžem do Fabie s motorom BME dať RJ z motoru AZQ?
OdeslatNapsal: 06.09.2012 06:51 
Offline

Registrován: 05.09.2012 17:53
Příspěvky: 12
Ked ale odpojim LS napise to dalsie chyby, moze byt ze ta lambda funguje aj ked vyhadzuje chybu skrat na kostru? Teda ze si RJ z nej predsa len berie udaje? A chyba bude niekde uplne inde. Dik.


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Môžem do Fabie s motorom BME dať RJ z motoru AZQ?
OdeslatNapsal: 06.09.2012 11:15 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 27.04.2010 15:40
Příspěvky: 1732
Bydliště: Duchcov & Kladno
informace z ní putujou určitě, jen se občas vykrátí... a tim že jí odpojíš, tak motor pojede v podstatě v nouzi - nebude mít data z lambdy a bude je nahrazovat datama, který má přednastavený pro případ, že by lambda nebyla ;) 8-)

_________________
Škoda Fabia 1.2TSI 66kW '15 Stylový šicí stroj + Sharan 1.9 TDI PD 85kW '01
Ex: Polo 86c 2f 1.3 40kW '92 !!!RIP!!! + Golf III variant 1.4 '95 + Škoda Fabia 1.2htp 40kW '03

Rozleštění světel
Detailing club - aby vaše auto bylo hezké :D


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Môžem do Fabie s motorom BME dať RJ z motoru AZQ?
OdeslatNapsal: 07.09.2012 08:48 
Offline

Registrován: 05.09.2012 17:53
Příspěvky: 12
Ďakujem Ti. Ešte jedna otázka. Viem pozhaňať RJ z BME motora s označením 03E906033R teraz tam mám z AZQ 03E906033A je tam veľký rozdiel okrem toho, že mi to môže robiť ten skrat? Je nejaké iné zapojenie RJ? Pýtam sa, lebo vidím nejaké dva vodiče zapojené mimo káblový rozvod do RJ, môže to byť niečo prídavné? (nie od výroby?) Príkladám obrázok.

Příloha:
IMAG0390.jpg
IMAG0390.jpg [ 1.41 MIB | Zobrazeno 1514 krát ]


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Môžem do Fabie s motorom BME dať RJ z motoru AZQ?
OdeslatNapsal: 08.09.2012 21:12 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 27.04.2010 15:40
Příspěvky: 1732
Bydliště: Duchcov & Kladno
no jako origo to nevypadá... chtělo by to zjistit, kam to vede ;) a ohledně těch jednotek ti neporadim :)

_________________
Škoda Fabia 1.2TSI 66kW '15 Stylový šicí stroj + Sharan 1.9 TDI PD 85kW '01
Ex: Polo 86c 2f 1.3 40kW '92 !!!RIP!!! + Golf III variant 1.4 '95 + Škoda Fabia 1.2htp 40kW '03

Rozleštění světel
Detailing club - aby vaše auto bylo hezké :D


Nahoru
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Môžem do Fabie s motorom BME dať RJ z motoru AZQ?
OdeslatNapsal: 21.10.2012 08:49 
Offline

Registrován: 05.09.2012 17:53
Příspěvky: 12
Odpoved na moju prvu otazku, ano da sa to len tie motory maju rozdielne lambda sondy!!! Pozor na to, tiez treba upravit iste parametre v RJ, najlepsie je tam mat original a ten obrazok je ok, tie kabliky navyse to je tempomat.


Nahoru
 Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přeskočit na:  





Srovnejte si ceny povinného ručení snadno na jednom místě.
Nejlevnější alu kola Škoda skladem od Moje Elektrony.cz

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group