Škoda Felicia 1,6 MPI, 55 kW, nestartuje, poraďte.

1995 - 2001

Moderátoři: BigBang, Majk

Odpovědět
Miro Sparkus
Příspěvky: 2
Registrován: 12.09.2015 15:12
Počet měsíců bezeškodního průběhu: 0

Škoda Felicia 1,6 MPI, 55 kW, nestartuje, poraďte.

Příspěvek od Miro Sparkus »

Zdravím,

koupil jsem Feldu s motorem 1,6 MPI, 55 kW. První den, první projetí, naprosto v cajku. Až jsem byl překvapen, protože se s autem déle nejezdilo, ale hned druhý den nastal problém. Nastartoval jsem, motor naskočil na první drnc, ale asi po pěti vteřinách z neznámé příčiny chcípnul a od té doby jsem ho nenastartoval. Motor jen točí.

Nebudu popisovat všechno, co jsme vyzkoušeli, každopádně jsme se dostali k tomu, že základní problém je v tom, že se benzín nedostává do motoru. Postoupnou cestou jsme přišli na to, že benzín se dostane až do vstřiků, ale od nich už ne. Pojistku jsem vyměnil, nepomohlo to, takže zůstávají dvě varianty. Buď je problém v rozdělovači paliva, nebo ve vstřikovacích ventilcích. Benzín nestříká ani z jednoho a že by mi odešly všechny čtyři najednou, to se mi moc nezdá. A zase rozdělovač paliva jsem měl celý venku, profoukl jsem ho a je čistý, žádné usazeniny, nic. Nevím, co by v něm mohlo být špatně, když je to v podstatě jen "plastová trubka". Nevím si teď rady s tím, co vlastně zkusit vyměnit, protože nový rozdělovač stojí 4000 a jeden ventilek 2000, takže na to, že jsem auto koupil za 5000, jsou to docela náklady. Zajímal by mě váš názor, co si myslíte, že by to mohlo být?

Díky.

roverix
Příspěvky: 1
Registrován: 19.09.2015 14:47
Počet měsíců bezeškodního průběhu: 0

Re: Škoda Felicia 1,6 MPI, 55 kW, nestartuje, poraďte.

Příspěvek od roverix »

Tento příznak by mohl znamenat vadný imobilizér. Jednou jsem se setkal s případem, kdy majitel měl jen jeden klíč. nechal si udělat druhý. A protože chtěl ušetřit, aby nemusel platit 1000 kč za druhý čip, vytáhl ten čip z klíče, přilepil ho ke spínací skřínce. Jednou mu upadl a přesně takto mu to startovalo. :lol: Našel ho a pak si raději nechal naprogramovat druhý čip.

Miro Sparkus
Příspěvky: 2
Registrován: 12.09.2015 15:12
Počet měsíců bezeškodního průběhu: 0

Re: Škoda Felicia 1,6 MPI, 55 kW, nestartuje, poraďte.

Příspěvek od Miro Sparkus »

Imobilizér nás také napadl. Ale v takovém případě by se po otočení klíče do pozice příprava před startem, neměli rozsvítit žádné kontrolky. Mě to se rozsvítili naprosto v klidu tak jak měli.

Asi třikrát jsme to rozebrali a zase složili, vše profoukli, vše ozkouželi a nakonec jsme museli uznat, že na to asi sami nepřijdeme. Vypadalo to totiž na to, že to není mechanická závada, tak jsem to hodil do servisu a naše černé myšlenky se potvrdili. Mechanického typu to nebylo. Byla to vada v elektronice. Vyměnili hallovo čidlo a modul zapalování. Cena i s opravou nakonec 2.921 korun. Oprava za dva dny. Takže ještě se to dalo přežít. Štěstí bylo, že neodešel rozdělovač, ve kterém jsou zapojeny svíčky a ta kabel právě z toho modulu, ten stojí 7.800 Kč. To už by tak hezké, po dvou denním ježdění, nebylo :-D .

Odpovědět

Zpět na „Felicia“