Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté, nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tempomat
OdeslatNapsal: 08.11.2009 15:22 
Offline

Registrován: 08.11.2009 15:02
Příspěvky: 6
Bydliště: Hořice v podkrkonoší
Ahoj,potřeboval bych poradit,mám octavii kombi 2,0 85Kw rok 2001(facelift) dovezenou z německa,je bez tempomatu,sehnal jsem si páčku s tempomatem a potřeboval bych poradit jak zapojit a zda potřebuji ještě nějaké kabely.Díky za rady


Nahoru
 ICQ  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
OdeslatNapsal: 08.11.2009 20:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 30.09.2009 22:55
Příspěvky: 541
zrzekMartin napsal:
Ahoj,potřeboval bych poradit,mám octavii kombi 2,0 85Kw rok 2001(facelift) dovezenou z německa,je bez tempomatu,sehnal jsem si páčku s tempomatem a potřeboval bych poradit jak zapojit a zda potřebuji ještě nějaké kabely.Díky za rady

jen páčka nestačí musíš mít i elektriku k tomu a nakonec nechat nakodovat ŘJ motoru tak aby věděla že auto má tempomat jestli se dá sehnat jen samotná elektrika nevim já dodělával sady od Molphiru včetně elektriky a návodu na montáž pokud vim je myslim rozdíl v tom jestli je to na benzínový nebo dieselový motory víc z hlavy nevim pracuju už pro jinou značku koncernu a tohle už skoro vubec nedělám.

_________________
Octavia Combi r.v.04 1,9 TDI 81kW chip na 140hp Mimo xenon, kůže, orig navig. , zad loket. full výbava


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
OdeslatNapsal: 08.11.2009 23:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 08.10.2008 16:11
Příspěvky: 495
Bydliště: Pardubice
nejdřív se podívej jestli nemáš náhodou ovládanou klapku lankem ( to máš smůlu tempomat tam nedáš ) i v případě el klapky to není jednoduché škoda ráda nedělá přípravu na tempomat , musel by jsi to natáhnout z řj , proto se pak podívej do svorkovnice pod mechaniku stěračů jestli do černého konektoru vedou jen dva nebo šest drátů , v případě dvou to přípravu nemá , kabeláž mezi páčkou a tímto konektorem se sehnat s trochou snahy dá , ale od řj se musí vypinovat z nějakého starého svazku

_________________
G4 TDI GTI kat off egr off chip Reesha turbo special turbopower ( 2, .... bar )
140 Kw 435Nm do práce ideál


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
OdeslatNapsal: 09.11.2009 21:44 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 30.09.2009 22:55
Příspěvky: 541
1pavel napsal:
nejdřív se podívej jestli nemáš náhodou ovládanou klapku lankem ( to máš smůlu tempomat tam nedáš ) i v případě el klapky to není jednoduché škoda ráda nedělá přípravu na tempomat , musel by jsi to natáhnout z řj , proto se pak podívej do svorkovnice pod mechaniku stěračů jestli do černého konektoru vedou jen dva nebo šest drátů , v případě dvou to přípravu nemá , kabeláž mezi páčkou a tímto konektorem se sehnat s trochou snahy dá , ale od řj se musí vypinovat z nějakého starého svazku

jsou na to originál sady a nebo neorigo levnější jinak stejný jde to dodělat jen záleží na typu motoru :roll:

_________________
Octavia Combi r.v.04 1,9 TDI 81kW chip na 140hp Mimo xenon, kůže, orig navig. , zad loket. full výbava


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
OdeslatNapsal: 10.11.2009 00:25 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 08.10.2008 16:11
Příspěvky: 495
Bydliště: Pardubice
origo sada obsahuje jen kabeláž pod palubku ! v případě že není příprava ,škoda tempomat nedomontovává , lze odělat jen po doplnění svazku , teť takovou řeším 1.8 T LK , to není VW to je škoda ;)

_________________
G4 TDI GTI kat off egr off chip Reesha turbo special turbopower ( 2, .... bar )
140 Kw 435Nm do práce ideál


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
OdeslatNapsal: 10.11.2009 22:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 30.09.2009 22:55
Příspěvky: 541
1pavel napsal:
origo sada obsahuje jen kabeláž pod palubku ! v případě že není příprava ,škoda tempomat nedomontovává , lze odělat jen po doplnění svazku , teť takovou řeším 1.8 T LK , to není VW to je škoda ;)

dělal sem to do roku 2005 několikrát a ani jednou sem se nesetkal s tim že by to u Octavie nešlo
Problem byl u Fabií protože nebylo jedno jakou to má ŘJ palubní sítě tady je na Octavie od Molpiru vyjde to i levnějc než originál příslušenství:

http://shop.molpir.sk/?content=TVRDETAI ... d_id;14032
návod:
http://shop.molpir.sk/Prilohy/254090003766_0.pdf

a tady originál:
http://new.skoda-auto.com/cze/service/a ... 0000000052

http://new.skoda-auto.com/cze/service/a ... 0000000052

tak mi neřikej že to nejde :roll: 8-)

_________________
Octavia Combi r.v.04 1,9 TDI 81kW chip na 140hp Mimo xenon, kůže, orig navig. , zad loket. full výbava


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
OdeslatNapsal: 11.11.2009 19:08 
Offline

Registrován: 08.11.2009 15:02
Příspěvky: 6
Bydliště: Hořice v podkrkonoší
Chlapi díky moc za rady...nějak se s tím snad poperu.Ale přiznám se,že jsem si myslel,že to bude fikfik vyměnit pačku a nastavit jednotku a vono ejhle...ale díky


Nahoru
 ICQ  Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
OdeslatNapsal: 11.11.2009 21:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 08.10.2008 16:11
Příspěvky: 495
Bydliště: Pardubice
to je přesně ono http://shop.molpir.sk/Prilohy/254090003766_0.pdf konektor oznašený E ( v reálu barevně černý ) u škody není vždy obsazen kabeláží k řj , kabeláž prodávaná k páčce je pouze k tomuto konektoru

_________________
G4 TDI GTI kat off egr off chip Reesha turbo special turbopower ( 2, .... bar )
140 Kw 435Nm do práce ideál


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Tempomat
OdeslatNapsal: 12.11.2009 18:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 25.09.2009 13:10
Příspěvky: 4
Bydliště: Michalovce (SK)
Do Octavie sa da nahodit tempomat aj ked ma mech. ovladanu skrtiacu klapku ale musi obsahovat nezavysly krokovy motorcek. proste je to riadna skrtiaca klapka ktoru taha plynove lanko (nie EPC), len vo vnutry obsahuje to servo. http://www.cc-autodily.cz/klapka-skrtic ... a-6_6.html


Nahoru
 Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté, nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přeskočit na:  





Nejlevnější alu kola Škoda skladem od Moje Elektrony.cz

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group