Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ovládací motor teplotní klapky
OdeslatNapsal: 10.03.2014 13:05 
Offline

Registrován: 10.03.2014 12:49
Příspěvky: 2
Zdravím,
potřebuji poradit.
Mám Octavia II combi 2.0 tdi 103kW, rok výroby 2006.
V létě při zapnutí dvouzónové klimatizace jedna strana pouští horký vzduch a druhá normálně chladí. V zimě je to opačně.
Když jsem napíchl na VAG, napsalo mi to 2 chyby.
1) Ovládací motor teplotní klapky vlevo V 158
2) Topné těleso pro pomocné topení Z35
V servisu mi řekli, že výměna servomotoru by stála cca 4.500,-kč a topné těleso bude prý spíše souviset se servomotorem(nikdy ho ještě neměnily samostatně) a kdyby ne, tak cca 8.000,-Kč.
Máte někdo s tímto zkušenost, třeba koupit někde jinde servomotorek a namontovat bez servisu?
Děkuji za odpověď. Lukáš


Nahoru
 Profil
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovládací motor teplotní klapky
OdeslatNapsal: 05.04.2014 09:21 
Offline

Registrován: 05.04.2014 08:54
Příspěvky: 1
Nazdar,
Nedávno jsem na své octavii zjistil úplně stejný problém. Na pravé straně šel studený vzduch a na levé jen teplý - ten sel furt i když běžela klima na plné kule. Diagnostika vyhodila stejnou chybu jak popisuješ, tedy: "Ovládací motor teplotní klapky vlevo V 158". Hledal jsem na netu a s poštovným tenhle krám vyjde na necelé 2000 Kč. Dávat to do servisu tak zaplatím minimálně jednou tolik. Tak jsem to zkusil alespoň vymontovat a mrknout na to, co že to vlastně stojí 2000 Kč. V dílenské příručce (02 - topení, klimatizace) píšou, že se musí demontovat celá přístrojovka, což mě teda zarazilo. Nicméně jde to i bez demontáže přístrojovky ;) Strávli jsem nad tím sice 3 hodiny než jsem se k tomu servu dostal (jsem ani nevěděl, že znám tolik sprostých slov), ale nakonec byl muuuj :) Rozebral jsem ho a uvnitř jsem našel obyč stejnosměrný motorek se šnekovou převodovkou :D cena toho je tak max 100 nebo žeby ty plasty byly tak drahé?. Vypreparoval jsem teda ten motorek a zkusil ho normálně rozjet na 12V ale nic. Párkrát jsem pootočil osou a zkusil to znova připojit na 12V a hle.... světe div se "Přece se točí" :) Servo jsem složil, zapojil, vyzkoušel!!! - fungovalo :) Smontoval vše ostatní - to už trvalo podstatně kratší dobu :) a teď zas funguje jak má. Kdybys měl k tomu nějaké dotazy, rád zodpovím. Vím, že v těchto situacích je člověk vděčný za jakoukoliv radu.


Nahoru
 Profil
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přeskočit na:  





Nejlevnější alu kola Škoda skladem od Moje Elektrony.cz

Powered by phpBB © 2007 phpBB Group