Servisní prohlídky

Moderátoři: BigBang, Majk

Vláďa 1
Příspěvky: 67
Registrován: 01.04.2012 22:07

Servisní prohlídky

Příspěvek od Vláďa 1 »

Zdravím, chci poradit zda má smysl chodit pravidelně do autorizovaného servisu. Upřesním to, mám Škodovku OC II 1.9 starou šest let a má najeto 68000 km. Na servisní prohlídku chodím každé dva roky, za rok najedu cca 12 tis. km. Prohlídka v autor. servise Škoda je vždy zapsána do servisní knížky a potvrzena mobilita za 160 kč. Problém ale začíná při placení, servis je vždy bez závad, platím jen za servisní úkony . Cena se stále zvedá ta poslední stála včetně DPH 8.835 Kč. Obsahovala výměnu všech kapalin, EDGE Long III 5W30 a výměnu všech filtrů. Navíc byla jen dezinfekce 814 Kč sprej a 94 kč za práci. Tak se děsím na kolik se to vyšplhá. Poradí mi někdo jak ušetřit . Nechci už potvrzovat žádnou mobilitu či servisní knížku. Díky. :( ;) Servis v Praze 6-Veleslavín u Přerost a Švorc .

dzonyy
Příspěvky: 26
Registrován: 13.10.2013 00:47
Počet měsíců bezeškodního průběhu: 0

Re: Servisní prohlídky

Příspěvek od dzonyy »

Vláďa 1 píše:Zdravím, chci poradit zda má smysl chodit pravidelně do autorizovaného servisu. Upřesním to, mám Škodovku OC II 1.9 starou šest let a má najeto 68000 km. Na servisní prohlídku chodím každé dva roky, za rok najedu cca 12 tis. km. Prohlídka v autor. servise Škoda je vždy zapsána do servisní knížky a potvrzena mobilita za 160 kč. Problém ale začíná při placení, servis je vždy bez závad, platím jen za servisní úkony . Cena se stále zvedá ta poslední stála včetně DPH 8.835 Kč. Obsahovala výměnu všech kapalin, EDGE Long III 5W30 a výměnu všech filtrů. Navíc byla jen dezinfekce 814 Kč sprej a 94 kč za práci. Tak se děsím na kolik se to vyšplhá. Poradí mi někdo jak ušetřit . Nechci už potvrzovat žádnou mobilitu či servisní knížku. Díky. :( ;) Servis v Praze 6-Veleslavín u Přerost a Švorc .

Ahoj,ono je to aj tvoja chyba, lebo sa málo zaujímaš o veci okolo seba. V dnešnej dobe sa dá ušetriť, na servise, vďaka vyhláške EÚ 461/2010, ktorá zrušila "Blokovú výnimku", ktorá umožňuje majiteľom vozidiel v záruke využívať služby nezávislých servisov pri zachovaní záruky. Majiteľ vozidla má právo vybrať si služby servisu, z ktorého službami je spokojný. Nezávislý servis musí dodržať predpísané technologické postupy a používať náhradné diely, materiály a oleje odpovedajúcej kvality. Čo ti môžem poradiť ??? Treba si vybrať, nezávislý servis, podľa nejakých skúseností,hodnotení na nete alebo známych. Určite spoločnosti ako Intercars s Qservisom, alebo BoschCarServis (v ktorom momentálne pracujem aj ja) sú už na slušnej úrovni, či už vedomostnej (školenia 2xročne) ale aj vybavením, ktoré sú predpisované.čo sa týka dielov, v našom servise sa používajú diely od spoločnosti BOSCH, ktorej sme partnerom, a tam je kvalita zaručená. Tak isto sú servisy vybavené diagnostikou od firmy BOSCH, ale čo je najdôležitejšie, hodinová sadzba sa u nás pohybuje na úrovni 20€ (cca 515kč) za normohodinu. Norma stanovená za prehliadku po 60000, je 1,3hx515Kč, neviem síce aký máš kód motora, ale hodil som to do programu, a celá prehliadka aj s dielami vychádza 670 za prácu a 3100 za materiál, + umytie a vyčistenie auta...myslím, že som tu tu dal jasnú odpoveď, ako sa dá ušetriť.Si z Prahy, takže výber servisov je určite obrovský, ja ťa nechcem ovplyvňovať, aký sa vyberieš
Existuje ešte jedna možnosť,že si nájdeš, alebo ti niekto odporučí dobrého mechanika, ktorý robí autá aj doma a budeš chodiť k nemu (musí to byť odborník, ktorý má aj vybavenie-zdvihák, diagnostiku a pod)
Prikladám aj zopár obrázkov, aby si si nemyslel že táram
Přílohy
bosch.JPG
bo1.JPG
bo2.JPG
bo3.JPG
bo4.JPG

Vláďa 1
Příspěvky: 67
Registrován: 01.04.2012 22:07

Re: Servisní prohlídky

Příspěvek od Vláďa 1 »

Dzonyy, děkuji ti za vyčerpávající informace. :) Ale nejedná se mi o šetření za každou cenu. Vím, že prohlídka v servisním intervalu po dvou letech nebo po najetí 30tis. km obsahuje i jiné úkony, než je jen výměna oleje a filtrů. Jedná se mi o celkovou kontrolu vozidla a jeho opotřebení. Představuji si to tak, že budu upozorněn např. na zkorodovaný součásti výfukového systému ..... Prostě ty části vozidla, které potřebují odbornou kontrolu. Naftový filtr si dovedu vyměnit, ale nehodlám platit za dolití drahé vody do ostřikovačů, promazání zámků dveří či kontrolu tlaků v pneumatikách. Prostě potřebuji servis, kde znají problematiku závad Octavií. Předem děkuji za typ . ;)

Uživatelský avatar
BigBang
Příspěvky: 1758
Registrován: 27.04.2010 15:40
Počet měsíců bezeškodního průběhu: 0
Bydliště: Duchcov & Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Servisní prohlídky

Příspěvek od BigBang »

to mě pobavilo, znát problematiku octavií :D Bral bych to, kdybys jezdil něčim, co nepotkáš každej den na silnici (např. Subaru), ale octu znaj všude, protože jich tu jezdí milion... Důležitý je najít si servisáka, kterej ví co dělá a umí opravovat a ne jen vyměňovat (většina servisů :? )
Škoda Fabia 1.2TSI 66kW '15 Stylový šicí stroj + Sharan 1.9 TDI PD 85kW '01
Ex: Polo 86c 2f 1.3 40kW '92 !!!RIP!!! + Golf III variant 1.4 '95 + Škoda Fabia 1.2htp 40kW '03

Rozleštění světel
Detailing club - aby vaše auto bylo hezké :D

dzonyy
Příspěvky: 26
Registrován: 13.10.2013 00:47
Počet měsíců bezeškodního průběhu: 0

Re: Servisní prohlídky

Příspěvek od dzonyy »

Vláďa 1 píše:Dzonyy, děkuji ti za vyčerpávající informace. :) Ale nejedná se mi o šetření za každou cenu. Vím, že prohlídka v servisním intervalu po dvou letech nebo po najetí 30tis. km obsahuje i jiné úkony, než je jen výměna oleje a filtrů. Jedná se mi o celkovou kontrolu vozidla a jeho opotřebení. Představuji si to tak, že budu upozorněn např. na zkorodovaný součásti výfukového systému ..... Prostě ty části vozidla, které potřebují odbornou kontrolu. Naftový filtr si dovedu vyměnit, ale nehodlám platit za dolití drahé vody do ostřikovačů, promazání zámků dveří či kontrolu tlaků v pneumatikách. Prostě potřebuji servis, kde znají problematiku závad Octavií. Předem děkuji za typ . ;)

Podľa toho čo píšeš, sa moc autám nerozumieš, alebo si nečítal pozorne. Filtre som tu uviedol, len preto, lebo je to predpísaný materiál na výmenu po 60000, a v servise ti ich vymenili. Je to len na porovnanie ceny napr. u Boschu 3770kč a 8.835 Kč v Škodovke. Ak napíšem, že robíme servisné prehliadky, to znamená že ich robíme tak, ako v značkovom servise, a aby som ťa presvedčil, vložím sem servisné úkony, (a ktoré ti aj robili ,alebo mali urobiť v Škodovke) ktoré sa robia pri prehliadke po 60000Km. Všimni si dobre jednotlivé operácie, je tam všetko, čom si tu spomenul. A ešte jedna poznámka, u auta ktorá má 6rokov/68000Km, je jediný predpoklad zodraté brzdy, výfuk je dvojpláštový,takže koróziu môžem vylúčiť (ešte možno zadné dorazy tlmičov) inú vážnu závadu tam nepredpokladám. Neviem ako si predstavuješ odbornú kontrolu. U nás sa ide, bod po bode, vyplní sa protokol, ktorý som tu dal , a dá sa zákazníkovi, aj s upozornením, na možné ďalšie opravy, poprípade problémy. Určite ti neodporúčam, ísť cestou, pal.filter si vymením, aj sám, a ten zbytok, dám dorobiť susedovi, alebo servisu !!! ??? Ja osobne, to nemám rád. Určite odporúčam, dodržiavať všetky servisné úkony,(buď si to urob všetko, alebo si to daj urobiť niekomu, sám si písal, že nechceš šetriť za každú cenu) a zapisovať ich do serv. knižky. Keďže servisnú prehliadku už máš urobenú , máš teraz 2 roky, čas. Môžeš si v pohode zisťovať, nejaký dobrý servis, je to už len na tebe. Mám pocit, že ty si predstavuješ servis, že sa vymení olej,filter a to je všetko. Ono z časti máš pravdu, lebo dnes je už strašne veľa takzvaných odborníkov, ktorý nemajú skúsenosti a vybavenie, ale vedia opraviť a urobiť všetko. Preto som ti radšej odporučil, už spomenuté servisy, kde predpokladám celkom slušnú úroveň. Máš smolu, že si z Prahy, ja mám doma všetko, zdvihák, najnovšie programy a diagnostiku od VW GROUP: ODIS,ELSA,ETKA 2013...
Přílohy
ser1.JPG
ser2.JPG
ser3.JPG
ser4.JPG
ser5.JPG
Naposledy upravil(a) dzonyy dne 28.10.2013 19:53, celkem upraveno 2 x.

Vláďa 1
Příspěvky: 67
Registrován: 01.04.2012 22:07

Re: Servisní prohlídky

Příspěvek od Vláďa 1 »

No to máš pravdu, :roll: ale nemohu si pomoci oprava, kterou dělá mechanik několik hodin , to nemluvím o hledání závady, vyjde dráž než výměna za nový díl třeba z Pl , Číny či Ukrajiny. To samé platí o servise. On manuál od Mladoboleslavské ŠKODY a.s. je v praxi pro mnoho mechaniků velké tajemství. A co se týká poruchovosti nafťáků, ta závisí často o zacházení a citu obsluhy. Každý diesel je složitý proti benzinu, ten snese mnohem více. :lol: Ale znova k věci hledám servis, kde mi udělají kontrolu vozu. Olej a filtry si vyměním doma ale geometrii neumím. Jedná se mi o prevenci a nečekat, kdy klekne spojka nebo po x letech baterie, když se třeba ví že u OC xy vydrží X let nebo spojka X km. Nemám zájem o výměny typu mi vám vyměníme gumičky místo celých stěračů a ušetříte to opravdu ne. :!: Díky za odpověď.

dzonyy
Příspěvky: 26
Registrován: 13.10.2013 00:47
Počet měsíců bezeškodního průběhu: 0

Re: Servisní prohlídky

Příspěvek od dzonyy »

Vláďa 1 píše:No to máš pravdu, :roll: ale nemohu si pomoci oprava, kterou dělá mechanik několik hodin , to nemluvím o hledání závady, vyjde dráž než výměna za nový díl třeba z Pl , Číny či Ukrajiny. To samé platí o servise. On manuál od Mladoboleslavské ŠKODY a.s. je v praxi pro mnoho mechaniků velké tajemství. A co se týká poruchovosti nafťáků, ta závisí často o zacházení a citu obsluhy. Každý diesel je složitý proti benzinu, ten snese mnohem více. :lol: Ale znova k věci hledám servis, kde mi udělají kontrolu vozu. Olej a filtry si vyměním doma ale geometrii neumím. Jedná se mi o prevenci a nečekat, kdy klekne spojka nebo po x letech baterie, když se třeba ví že u OC xy vydrží X let nebo spojka X km. Nemám zájem o výměny typu mi vám vyměníme gumičky místo celých stěračů a ušetříte to opravdu ne. :!: Díky za odpověď.

Ale to čo tu píšeš, nemá logiku.Ako si urobíš sám servis, napr. ako vynuluješ servisný interval, ako si prejdeš diagnostiku ??? Ty vieš, presne , ktoré servisné úkony máš urobiť, a čo vymeniť ??? Sám uvádzaš Každý diesel je složitý proti benzinu, s čím by som ani nesúhlasil (myslím konštrukciou) zložitejšia je hlavne elektronika, a následná diagnostika. Napr u OCT III už diagnostika komunikuje cez UDS protokol.

Vláďa 1
Příspěvky: 67
Registrován: 01.04.2012 22:07

Re: Servisní prohlídky

Příspěvek od Vláďa 1 »

DIKY za info. Já jsem se nikdy nezajímal o stodolní servisy, ale když jsem zjistil, že autorizované servisy vše preventivně dají nové, bez ohledu na opotřebení dané části viz. kotouče a destičky. Zdárný příklad je na služebních autech, kde si majitel nehlídá náklady na provoz. Neznal jsem možnost načtení chyb mimo autor. servisy. Jen vím, že hodně mechaniků se nechá v práci proškolit a zaučit na daný typ vozidla a mimo pracovní dobu si přivydělává, prodejem částečně opotřebených náhradních dílů ze služebních aut, které v zaměstnání vyšetří a nakrade. :!: To je to samé, jako když jedu na STK a na emisích mi řeknou, že auto má málo najeto, tak to přeci nebudeme týrat.. Na TK pak technika zajímají fólie na oknech a ráfky a jiné věci k buzeraci. To, že si platím za provedení STK a zajímá mně skutečný technický stav vozidla neřeší . No ono je vozidlo prý mladé a má málo najeto. Co je to za blbost nikdy nemohou vědět jestli není po DN. Tohle si dovolí k člověku kterého neznají... :twisted: jak pak to dělají u aut 10 let starých a u kámošů... Prostě za servis chci zaplatit, ale né za výměnu vody do ostřikovačů , tak jako nechci platit za STK, kde nevlezou ani pod auto a taky věřím, že to mají v manuálu. :) Ozval jsem se a na kanále jsem byl 1 hodinu do doby než přijel vedoucí STK.Nikde jsem se nedočetl třeba za jakou dobu se mění hadice k chladiči nebo brzdové hadičky.... Jen blázen bude věřit, že přežijí životnost auta. Právě o takový servis se mi jedná, který poradí a nemnění podle manuálu preventivně vše jen aby se mohlo říci jaká je Škoda auto a kolik ujede bez poruchy. Jen ten servisní poplatek za mobilitu bych chtěl vidět. Jezdím do Turecka a na východ se služebním autem a jen se děsím, jak by to asi fungovalo v praxi.... :lol: Prostě nejsem žádný automechanik, ale abych poznal, že si servis dělá se zákazníka dojnou krávu to poznám. Nikdy se mi nestalo, aby při předávání vozidla do servisu byl odhad ceny za opravu vozidla menší než jsem ve skutečnosti zaplatil. Myslím jen čistou práci a materiál, to je daný..jsou na to tabulky. V případě takto ( nového :lol: ) vozidla je cena přesná, vždy na korunu. Navýšená může být jen v případě, že se něco opravuje nebo se provádí úkon nad rámec servisní prohlídky...Jaký pak odhad cena je vždy jasná olej filtr a hotovo. Není možné přeci uvádět rozmezí servisní prohlídky, kdy vozidlo je nové bez závad tak, že se cena pohybuje od 4000 do 5800,- Kč. To nemluvím o tom, že by navýšení ceny musel akceptovat zákazník, no prostě ten co platí ! Cena se nemůže u autorizovaného servisu při servisní prohlídce lišit o 2100,- Kč. mezi servisy, které jsou pod Škodou a.s. Jedná se jen asi o problém v Praze , protože venku si zákazníků více váží :idea: Prostě jsou i zákazníci, kteří nemají 3000 Kč nad rámec dohodnuté ceny. To je to samé jako u řezníka, si říci o 20 dkg salámu a kývnout na 30 dkg .. je to dobý super tah obchodníka, ale platí zákazník. :mrgreen:

Uživatelský avatar
MATTESS
Příspěvky: 294
Registrován: 04.12.2009 11:09

Re: Servisní prohlídky

Příspěvek od MATTESS »

Při takovém nájezdu nebylo by vhodnější vykašlat se na longlife oleje, měnit olej každý rok, případně přejít na 5W40?

Vláďa 1
Příspěvky: 67
Registrován: 01.04.2012 22:07

Re: Servisní prohlídky

Příspěvek od Vláďa 1 »

Dik za info. Problematiku olejů neznám ale můj olej 5/30 a tvůj ve čtyřicítce je kvalitnější. Jedná se jen v jakém to kupuješ balení . Kontejner na EURO paletě cca 925 kg. je levnější proti litrovém balení co se účtuje zákazníkům.. :!: např. 659 Kč za litr longu .... :lol:

Odpovědět

Zpět na „Motory“