Problém s prvním rozjezdem auta po nastartování nebo...

Moderátoři: BigBang, Majk

Zamčeno
engracado
Příspěvky: 1
Registrován: 08.11.2010 07:37

Problém s prvním rozjezdem auta po nastartování nebo...

Příspěvek od engracado »

Ahoj,

nedávno jsem koupil ojetou octávku II a od začátku s ní mam malej problém. Můžete mi s tim pomoct?

Vždycky, když přijdu k autu, nastartuju a chci se rozjet tak se auto dá do pohybu a hned se začne dusit. Pomalu sice zrychluje ale dusí se, nezvedaj se otáčky. I když třeba hned přeřadim na další rychlost tak to nepomůže. Po pár vteřinách se auto chytne, vyletí otáčky a je vše v pořádku. Pomůže většinou to, že dundám nohu z plynu a chvilku počkám, pak když zase začnu přidávat plyn tak už to je dobrý. Jakmile třeba hned zastavim a chci se znovu rozjet tak už to je v pořádku. Zezačátku, když jsem to neznal tak jsem přidával plyn a když se auto chytlo s plnym plynem tak hrábě a hurá vpřed.

Myslel jsem, že to je tim, že je motor studenej ale jednou mi to chcíplo na křižovatce po 70ti kilometrový jízdě a při rozjezdu to dělalo to samý. Nebo jsem jednou zdlouhavěle parkoval auto a když jsem zaparkoval tak jsem si všim, že se uvolnilo lepší místo kam jsem ho chtěl přeparkovat. Když jsem ale vyjížděl tak se to zase dusilo přitom motor před tim běžel v kuse.

Po tom co jsem ho koupil jsem nechal vyměnit všechny filtry, olej a nechal jsem to připojit na počítač, kterej objevil závadu s teploměrem na motoru, kterej mi vyměnili. Teď jsem tam nalil aditiva na rozpuštění vody v palivovym systému a další aditivum na pročištění motoru ale zatim to nepomáhá.

Zkuste se prosim zamyslet jestli nevíte co s tim může bejt. Mam rv. 2005 motor 1,6MPI 75KW

Předem všem moc děkuju

Zamčeno

Zpět na „Motory“