ani zmínka o AAA

2007 - 2008

Moderátoři: BigBang, Majk

Odpovědět
Lusk
Příspěvky: 1
Registrován: 24.11.2012 08:53

ani zmínka o AAA

Příspěvek od Lusk »

Ahoj,
jsem tady nový a chtěl jsem se něco dozvědět o koupi ojeté Fábie.
Prohlížím stovky inzerátů na koupi Fábie1nebo2 benzín. Doufal jsem, že zde naleznu pár rad, jak nevybrat špatně, popřípadě nějaké zkušenosti s nákupem ojeté Fábie?
Auto bych koupil asi v bazaru, neznám v okolí nikoho,ani známého, kdo by prodával.
I když nejsem žádná socka, tak bych uvítal auto na splátky s akontací, bohužel nejsem ředitel ČEZu, ale obyčejný zaměstnanec.
Jsem ale úplně v pasti, když čtu toto:TEST BAZARŮ
Prostě spousta problémů, asi milion lidí s Vámi chce vy***dat, nikdo pořádně nevede servisní knížku, a kdo ji má, tak je zaručeně falešná... a navíc co tak slýchávám, tak lidé v ČR prostě šetří a dávají autu jen to poslední, aby vůbec jelo a jak se ukáže větší problém, tak hned prodat.
Prostě nevím _ mohl by mi prosím někdo říct co by mohlo být špatného třeba na tomto autě:FÁBIE 1,4
Neříkám, že pro něj hned pojedu, stejně bych chtěl raději combi, ale pokud to zhodnotíte celkově, tak proč by takové auto za 150tis s nájezdem 50000 mělo být nějaká olejnička, nebo poruchové a nekvalitní auto, co nevydrží bez opravy ani rok?
Dlouho pokukuju po FÁBIA LPG ale je to AUTO ESA takže nevím co by mě mělo přimět jet 600km (tam/zpět) abych přišel nato, že: 1. auto tam už není( i když si ho telefonicky zamluvím), 2. auto vypadá jinak(barva, vnitřek nafocen z jinéhoauta), 3. auto je bourané, nebo zatopené, 4. stočené KM a další věci co si jen lze vymyslet.
Prostě s půjdu s pěnězi dost na doraz a nechci dát dalších 25-50000kč do následných oprav, aby to vůbec jelo.
Máte k tomu něco?
PS. řidičák mám 6let mé auto je FIAT TIPO koupil jsem ho za 35000kč po prvním majiteli a samozřejmě důchodci.....najeto 53500km
Po 6ti letech provozování jen výměna brzd (komplet trubky desky kotouče) a kdyby to celé nerezlo jak lešení, tak si to nechám dál, prostě NIC se na autě ne**re auto jede jak drak, jen se mi už ale nechce dávat prachy za vyvařování a výměnu prahů do auta s rokem výroby 1994
Děkuji za pozornost a případnou pomoc.
Lusk

Uživatelský avatar
MATTESS
Příspěvky: 294
Registrován: 04.12.2009 11:09

Re: ani zmínka o AAA

Příspěvek od MATTESS »

Já koupil Fabii v bazaru u autorizovaného prodejce Škoda. Většina aut (kde jsem byl) jsou skončené leasingy kolem 4 let stáří. Financoval jsem přes Skofin. U dalšího prodejce, kde jsem se byl podívat, mi nabízeli GE Money a tam bylo rpsn víc jak jednou takové (11% proti 24%). Auto jsem si prolézal jak jsem potřeboval, pak jsme najeli na zvedák a poté jsem jel na jízdu. Asi jako plus bylo, že prodejce je spolužák a ukázal mi jak mají být spáry a další důležité detaily. Auto mělo najeto 107t km, teď má 170t km.
Auto mám skoro 5 let a měnil jsem toto: zadní brzdové válečky, silenty přední nápravy, vlnovec výfuku, první lambdu, rozvody, 2 cívky, čistila se klapka a EGR ventil + běžná údržba (olej, brzdovka...). Na jaře mi asi budou čekat brzdy (kotouče + desky, pakny), asi výfuk a tyčky stabilizátoru.

marcel.ch
Příspěvky: 12
Registrován: 26.03.2012 12:29

Re: ani zmínka o AAA

Příspěvek od marcel.ch »

Já jsem kupoval Škoda Fabii u AAA Auto a můžu říct, že jsem byl spokojený. Spousta lidí na tento autobazar nadává, ale spousta lidí ho chválí. Záleží samozřejmě na zkušenostech. Já jsem si Fabii koupil v Brně, kde jsem před x lety kupoval také Škoda Felicii. Auto je pro mě nevýhodnou investicí, protože jeho cena poměrně rychle padá, a tak se mi nechtělo investovat do nového.

Můžu potvrdit, že příjemný personál mi hned nabídl možnost financování (leasing), ale já jsem auto platil v hotovosti. Navíc mi nabídl autobazar povinné ručení včetně havarijního pojištění, na které jsem měl slevu díky AAA Auto.

Má Fabie měla najeto cca 45 000 km a koupil jsem ji za 160tis. Jedná se o 1.4TDI ve velmi dobrém stavu. Ihned po zakoupení jsem automobil vezl ke svému dobrému kamarádovi, automechanikovi, který zkontroloval elektřinu, podvozek, no prostě vše, co se kontrolovat má a řekl, že auto je naprosto v pořádku. Samozřejmě, musel jsem před měsícem udělat běžnou údržbu, jako je výměna oleje a podobně, ale to se musí dělat i u nově zakoupených automobilů.

Odpovědět

Zpět na „Fabia II“