vybitá baterie

2007 - 2008

Moderátoři: BigBang, Majk

Zamčeno
caha.k
Příspěvky: 1
Registrován: 06.01.2011 08:27

vybitá baterie

Příspěvek od caha.k »

Ahoj
Poslední dobou se mi stává u fabie 1,2 51Kw že ji nemůžu nastartovat baterie je úplně vybitá jen kontrolky se rosvítí a startér jen cvakne, nechám to nabít a pak to hned jde. Auto mám ještě v záruce do konce ledna tohoto roku moc času už mi nezbývá na vyřízení reklamace už jsem byl s tím v autorizovaném servisu škoda tam mi řekli že bude asi špatná baterie, ale že ještě musí přijet technik z varty který tu baterii přeměří udělá testy nabíjení vybíjení baterie. Technik přijel provedl to co měl a řekli mi že baterie je v pořádku. do papírů mi napsali že závada nebyla zjištěna, po 18 dnech se mi stalo to samé včera jsem jel zase do servisu a tam mi řekli že té baterce nic není a tyky mi říkal jestli jsem ji odpojoval nebo ne tak jsem mu říkal že to není žádné řešení odpojovat kontakty. (měl jsem auto 20 let staré a nic jsem odpojovat nemusel) opět mi nabídl variantu tu samou jako posledně že povolá technika z varty na což jsem mu řekl že to také není řešení když už to jednou dělali prostě něco tu baterii musí vybíjet . neměl jste taky někdo takový problém jako já připadá mi to jako by to nechtěly řešit až mi skončí záruka. díky za názory a odpovědi.

libero1071
Příspěvky: 641
Registrován: 05.09.2010 18:57
Počet měsíců bezeškodního průběhu: 0
Bydliště: okr.Senica/SK

Re: vybitá baterie

Příspěvek od libero1071 »

jednoznačne trvaj na odstránení tej závady...nechaj si urobiť záznam do serv.knížky,že máš tento problém,aby sa daný servis nevyhováral,že si to nereklamoval,keď bude auto po záruke..ak sa ani vtedy servis nerozhýbe,skús sa obrátiť na vyššie inštancie (myslím na oblastné vedenie Škodovky v CZ)

Uživatelský avatar
Fleer
Příspěvky: 76
Registrován: 09.10.2011 15:52
Počet měsíců bezeškodního průběhu: 0
Bydliště: s miláškem na venkově a je mi hej
Kontaktovat uživatele:

Re: vybitá baterie

Příspěvek od Fleer »

Sice pozdě, ale rada alespoň pro ostatní. To že se vybíjí baterie není vždy vadou baterie, ale vysokého el. odběru auta v klidovém režimu.
Pokud jen v servisu měřili a zkoušeli baterii, byl to špatný postup. V první řadě, je li vybitá baterie, se tato vyndá, dá na nabíječku, do auta se vloží jiná funkční a měří se právě el. odběr a dobíjení auta. Po nabití baterie se teprve tato zkouší.
Maximální el. odběr je přesně dán velikostí baterie a při tomto maximálnim povoleném odběru by měla být použitelnost baterie do 50 dnů bez ježdění. Je li tento odběr vyšší, výrazně se zkracuje doba, po kterou auto vydrží startovatelné.

U Fóbií II je dost častý problém vybíjení originál autorádio Dance. Další vliv na odběr má i to kde se parkuje. Pokud je to v blízkosti silného el.mag. záření (např. transformátor) Může se stát, že baterie nevydrží ani 8 hodin.
Diagnostika,opravy,přizpůsobení Immo+klíčů+tacho,felicia reset škrt. klapky, domontáže příslušenství.Vše jen na domluvě. VW,ŠKODA,SEAT,AUDI 604541007
http://www.facebook.com/JFK.cardiagnostik

Zamčeno

Zpět na „Fabia II“