Diagnostika

1997 - 2004 .

Moderátoři: BigBang, Majk

Odpovědět
Kutil1
Příspěvky: 2
Registrován: 29.07.2021 14:29

Diagnostika

Příspěvek od Kutil1 »

Ahoj, jako novou jsem kupoval v roce 1997 Octavii 1,6, 55 kW. Mám ji schovanou jako srdcovku, moc s ní nejezdím.
Před cca 15 lety jsem měl diagnostiku od Autocomsoft VAG com a VIS. Ta měla ještě kabel na COM port (jako měla historická myš) ale vždy při přeinstalaci PC se musel program odinstalovat, získat kód odinstalace, zaslat firmě a ta zase poslala kód pro opětovnou instalaci. Už mám jen kabel, soft ne. Firma by se se mnou bavila, ale chce zaplatit řádově tisíce, i když mám od nich z roku 2005 původní klíč.

Kromě toho mám kabel VAG KKL 409 s USB.

Minulý víkend jsem tomu věnoval skoro celý den, ale diagnostiku jsem nezprovoznil, ani z jednoho kabelu. Jedině se mi podařilo nainstalovat uvladače pro kabel s USB, tedy ve správci zařízení už není po zapojení u USB žlutý vykřičník. Po spuštění VAGu v nastavení nefunguje test ani na COM 1 - COM 4. Povedlo se stáhnout i VAG, kde je v nastavení kromě COM 1 - COM 4 také USB a po spuštění testu také nefunguje připojení.

Ten druhý kabel s připojením COM jsem zprovoznil a fungoval před 2 roky, nějak jsem stáhl nějaký VAG v angličtině. Ani jsem nepotřeboval jakýkoliv kód. Pak jsem přeinstalovat PC a ztratil to a nyní nemohu nic konkrétního stáhnout, aby to fungovalo. Jedu na Windows 8. Radši bych to zprovoznil na ten originální kabel.

Poradíte zaručený postup alespoň pro jeden z těch dvou kabelů? Mimochodem chci mazat průběžně sporadické závady.

Odpovědět

Zpět na „Octavia I“