Scala 1.5 TSI DSG7

Všechny modely

Moderátoři: BigBang, Majk

Odpovědět
Amik98
Příspěvky: 1
Registrován: 03.07.2022 19:06

Scala 1.5 TSI DSG7

Příspěvek od Amik98 »

Zdravím.
Mám úplně nové auto Škoda Scala s DSG7 1.5 TSI viz. předmět.
Všiml jsem si, takového plastového/kovového chrastění, jako by byly plastová víčka v pytlíku a někdo s pytlíkem házel, slyším to tedy když mám hlavně otevřené okénko a jedu třeba mezi budovami ve vesnici(odráží se od zdí). Když mám zavřené okénko slyším to zřídka, kort když fouká klima, nebo hraje rádio. Všímal jsem si a objevilo se to vždy u převodového stupně 1, 2 nebo 3, bylo to slyšet stále. Jakmile jsem jel rychleji(třeba nad 50), tak aby mi to hodilo na stupeň 4, tak už jsem to nějak moc už nezaznamenal. Mám právě automatickou převodovku, takže nemůže za tím chrastěním být prevodovka? Napadlo mě prvně něco u kola viz. příspěvek na jiném fóru, snad mohu dát odkaz:
https://forum.skodahome.cz/topic/161770 ... bn%C3%ADk/

Tam mi to ale vyloučili, že by mi dělalo auto něco takového kvůli vlastně prkotině a mám pocit, že tento zvuk to dělalo už před tím, než jsem vyjel na ten malej ostrůvek. Navíc jestli vůbec takový zvůk by něco jako brzdy nebo něco u kola dělalo.

Automat nechávám, aby si řadil sám, takže si nemyslím, že bych ho nějak poškodil. Není to tedy prostě vlastnost DSG7? Viděl jsem obdobné problémy na různách fórech s automaty DSG. Otázka jestli se jedná o stejné chrastění. Váhám jestli s tím hned do servisu, nebo to mám nechat být. Najeto fakt moc nemám asi 600km, takže nové auto. Nic jiného to nedělá, žádné cukání, mlácení atd.


Je to můj první automat, ale dodržuji pravidla, nedávám neutral na křižovatkách apod.

Tedy přiznám se, že se mi jednou stalo, že jsem byl v garáži chtěl jsem vyjet, popojel jsem pomalu metr(jen pomocí puštění brzdy) zpátečkou a všiml si, že jsem nedal dolů ruční brzdu, neříkejte mi, že by to mohl poškodit hned automat.. ručka byla zvedlá jen trošku.
Předěm děkuji za rady.

Odpovědět

Zpět na „Servis & Pomoc & Tuning“