Chystáte se na hory? Díky havarijku můžete cestovat bez starostí

Co se děje kolem Škoda-Auto.

Moderátoři: BigBang, Majk

Odpovědět
Uživatelský avatar
admin
Administrátor
Příspěvky: 123
Registrován: 06.10.2008 23:25
Počet měsíců bezeškodního průběhu: 0
Bydliště: Praha

Chystáte se na hory? Díky havarijku můžete cestovat bez starostí

Příspěvek od admin »

Letošní zimu se již o lyžování a další zimní radovánky nemusí ochuzovat nikdo z nás. Fungují vleky, horské chaty, restaurace, nic vás nemůže překvapit. Pokud se vypravujete na hory po své ose, je třeba dbát na to, abyste dojeli bez nehody. Havarijko je přesně tím parťákem do nepohody, který vás zbaví starostí.

Pokud jedete na hory vlastním vozem, jste většinou naložení až po střechu. Lyžařské vybavení, boby, saně, zavazadla a ještě k tomu celé rodinné osazenstvo vozidlo zcela vytíží. Pokud by vaše auto po cestě vypovědělo službu, je nemožné si někoho stopnout, aby vás do cíle dovezl, nebo přesednout na hromadnou dopravu. Proto je třeba si dopředu rozmyslet, co budete dělat, pokud by si vaše vozidlo postavilo hlavu a bylo jízdy neschopné. Pokud nechcete někde u krajnice zoufale obvolávat své známé, nebo nejbližší automechaniky, pak si dopředu sjednejte profesionální pomoc, díky havarijnímu pojištění.

Mnoho majitelů vozidel se domnívá, že havarijní pojištění je vhodné pouze pro nová a drahá vozidla. V tom mohou mít pravdu, neboť případná náhrada škody, nemusí vyvážit cenu havarijního pojištění. V současné době si lze ale objednat i krátkodobé havarijní pojištění například pro případ dovolené, na kterou se chystáte vozem a chcete být připraveni prostě na vše. Díky havarijnímu pojištění, které si sjednáte na kalkulačce havarijního pojištění, vám totiž pojišťovna nebude pouze hradit škodu na vašem vozidle, pokud by k ní došlo, ale může vám na cestě pomoci při nepředvídatelných událostech, a to díky asistenčním službám.

Asistenční služby se nabízejí i s povinným ručením, díky havarijnímu pojištění se jejich nabídka ještě rozšiřuje. Zatímco asistenční služba k povinnému ručením vám většinou poskytne odtažení do servisu, a to pouze v případě nehody, nikoliv poruchy na vozidle. Díky havarijku se můžete pojistit pro celou řadu malérů. Takto si můžete objednat mechanika, který může závadu spravit na místě, dále odtažení vozidla, nebo vyproštění vozidla. Pojišťovna vám může dále poskytnout náhradní vozidlo, nebo náhradní ubytování a přepravu osob včetně přeložení nákladu. Asistenční služba vám může pomoci, i když se vám v horách vybije baterie. Ačkoliv budete mít uzavřené pojištění, nezapomínejte na to, že do hor máte vyjíždět pouze způsobilým vozidlem, které je opatřené zimními gumami a s dobře nabitou a sloužící baterií.

Jak krátkodobé havarijko vybrat? Sjednat si ho můžete u několika pojišťoven, a to na omezenou dobu. Možnosti doby sjednání jsou v rozpětí dvou týdnů, které jako minimum uvádí Česká pojišťovna, přes jeden měsíc u pojišťoven UNIQA a DIRECT až po tři měsíce u pojišťovny Allianz. Například u České podnikatelské pojišťovny lze sjednat krátkodobé pojištění pouze tehdy, pokud už máte sjednané povinné ručení.


Jaké jsou výhody havarijka?


1. Krytí škod na vašem vozidle způsobené havárií, kterou jste vy zavinili.
2. Krytí škod vzniklých kvůli špatnému počasí.
3. Rozsáhlé asistenční služby.
4. Odtažení vozidla v případě poruchy.
5. Ochrana před zcizením.
LB_skoda_forum.jpeg

Odpovědět

Zpět na „Novinky & Tiskové zprávy“