Jak vybrat to nejvýhodnější povinné ručení?

Co se děje kolem Škoda-Auto.

Moderátoři: BigBang, Majk

Odpovědět
Uživatelský avatar
admin
Administrátor
Příspěvky: 123
Registrován: 06.10.2008 23:25
Počet měsíců bezeškodního průběhu: 0
Bydliště: Praha

Jak vybrat to nejvýhodnější povinné ručení?

Příspěvek od admin »

Superb.jpg
Konečně jste se dočkali své nové Škodovky, na kterou jste tak dlouho čekali, a řešíte, kde ji necháte pojistit? Nebo té vaší stávající bude pojištění končit a potřebuje nové? Poradíme vám, jak vybrat tu nejvýhodnější povinnou pojistku.

Povinné ručení musí mít každé vozidlo


Pojištění vozidel dělíme na povinnou a dobrovolnou část, tedy na povinné ručení a havarijní pojištění. V čem se liší?
Zatímco havarijní pojištění je dobrovolné a kryje vás pro případ škody na vlastním vozidle, povinné ručení musí mít sjednané každé vozidlo, chrání vás totiž proti důsledkům škod, které způsobíte třetím stranám. V případě, že je auto na operativní leasing bývá pojistka sjednávána firmou, která leasing poskytuje.

Kdy je dobré mít uzavřené povinné ručení?


Někdy ho nazýváme zákonné pojištění vozidla a kryje řidiče před škodami, které provozem vozidla způsobí někomu jinému. Jeho sjednání je povinné v ČR i zahraničí, jeho součástí jsou i asistenční služby, které oceníte hlavně při cestách za naše hranice. Co si budeme povídat, když jsme v cizí zemi a tak úplně neovládáme tamní jazyk, slyšet někoho mluvit naší řečí ve chvíli, kdy jsme v šoku, je uklidňující.

Víte, že asistenční služby vám mohou pomoci i prakticky? Podle rozsahu, v jakém je máte sjednané, se postarají třeba o odtah vozidla do 3,5 t a jeho převoz do autoservisu, příjezd mechanika na místo nehody a opravu vozu na místě, zapůjčení náhradního auta nebo pomohou zajistit náhradní ubytování.

Na jaké škody se povinné ručení vztahuje?


Povinné ručení kryje škody, které jste způsobili někomu jinému a vztahuje se na:
● Škodu na zdraví a životě
● Majetkovou škodu
● Ušlý zisk
● Náklady na právní zastoupení vzniklé při uplatňování nároků z povinného ručení
Víte, že jsou i situace, kdy je vám sjednání povinného ručení k ničemu? Jde například o řízení pod vlivem alkoholu nebo jiné omamné látky, škody způsobené nevhodným používáním automobilu, škody vzniklé střetem vozidel stejného majitele, jízda bez řidičáku apod.
Nehoda.jpg

Jak si povinné ručení sjednat co nejvýhodněji?


Ty tam jsou doby, kdy jsme chodili od jedné pojišťovny k druhé se složkou v ruce a žádali o vypracování nabídky. Po pár návštěvách nás to většinou přestalo bavit a s vděkem jsme sáhli po jedné z těch nabídek, co už jsme měli. Doba jde kupředu a už není třeba nikam chodit.

Porovnání jednotlivých nabídek zvládnete z klidu domova i kanceláře, během služební cesty nebo dovolené apod. A to díky online porovnávačům. Na co se zaměřit?

Nejdůležitějším parametrem jsou pojistné limity. Od jejich nastavení se totiž odvíjí plnění pojišťovny v případě vzniku pojistné události. Minimem je 35 milionů korun, kdo ale chce mít jistotu, že se nebude muset zadlužit, ten by měl zvolit vyšší pojistné limity ve výši 50, 70 nebo klidně i 100 milionů Kč.

Odpovědět

Zpět na „Novinky & Tiskové zprávy“