Jak vybrat tu nejlepší havarijní pojistku pro elektromobil?

Co se děje kolem Škoda-Auto.

Moderátoři: BigBang, Majk

Odpovědět
Uživatelský avatar
admin
Administrátor
Příspěvky: 123
Registrován: 06.10.2008 23:25
Počet měsíců bezeškodního průběhu: 0
Bydliště: Praha

Jak vybrat tu nejlepší havarijní pojistku pro elektromobil?

Příspěvek od admin »

Elektromobil.jpg

Ceny pohonných hmot letí strmě vzhůru, navíc přichází do módy elektromobily. Provozní náklady jsou u elektromobilů nižší než u vozů se spalovacími motory, takže se asi není čemu divit. Jak vybrat pojištění pro elektromobil?

Proč jsou elektromobily tak oblíbené?


Elektromobily jsou fenoménem dnešní doby, přesto jsou k nim někteří skeptičtí. Sice se říká, že jsou ekologičtější, je to ale opravdu tak? Tuto a další otázky si prostě nelze nepoložit. Podle posledních analýz tomu tak při běžném provozu skutečně je. Jaké jsou další důvody pro pořízení elektromobilu?

• Elektromobil je řešením na delší cesty i do města, na výlety i dojíždění za prací.
• Na jedno nabití už dnes elektromobil zvládne ujet i několik stovek kilometrů.
• Dobíjení je snadné, vůz dobijete klidně i v garáži. Účinnější je sice nástěnná nabíječka, většinou ale můžete elektromobil dobít i z domácí zásuvky. Jen to chvíli potrvá.
• Pořizovací cena elektromobilu se blíží ceně auta se spalovacím motorem.
• Na elektromotor je spoleh.
• Zábavné jízdní vlastnosti.
• Elektromobil je tichý.
• Velkou výhodou elektromobilů je jejich bezpečnost.
• Můžete ušetřit i na pojištění vozidla.

I elektromobil potřebuje pojistit


Každé vozidlo, které se pohybuje po pozemní komunikaci, musí mít sjednané pojištění. Je jedno, zda jde o vůz se spalovacím motorem nebo elektromobil, alespoň povinné ručení je nutností. Havarijní pojištění je i v tomto případě dobrovolné, u nového vozidla se rozhodně vyplatí. Jak vybrat to pravé?

V čem se liší povinné ručení a havarijní pojištění?


Povinné ručení kryje škody, které provozem svého vozidla způsobíte někomu jinému. Nevztahuje se ale na škody, které vzniknou na vašem voze, k tomu už potřebujete mít sjednané havarijní pojištění. To vás ochrání i proti škodami způsobenými živly.
Víte, že havarijní pojištění poskytuje komplexní ochranu pro škody, které se stanou za vaší přítomností i mimo ni? Třeba když vám někdo poškodí lak na autě na parkovišti?

Nabíjení.jpg


Jak si sjednat to nejlepší havarijní pojištění pro elektromobil?


Prvním krokem je volba rizik, proti kterým se chcete pojistit. Havarijní pojištění se vztahuje na havárie, vandalismus, odcizení i živelné pohromy, u nového vozu si můžete sjednat i GAP pojištění pro případ totální škody na vozidle.

Levnější varianty pojištění mohou řidiče ochránit třeba jen pro případ havárie nebo střetu se zvěří, dražší varianty se pak vztahují i na další rizika. Sjednat si můžete i další připojištění jako pojištění zavazadel apod.

Když víte, pro jaké případy se chcete pojistit, měli byste si dobře nastavit výši spoluúčasti. I od ní se odvíjí výše pojistného, na druhou stranu ale ovlivní, kolik v případě pojistné události uhradíte z vlastních úspor. Může být vyjádřena procenty, tzn. že zaplatíte určitá procenta ze škody, nebo pevně stanovená, např. 5 000 Kč nebo 10 000 Kč.

Víte, že některé pojišťovny majitele elektromobilů potěší výhodnější cenou havarijního pojištění?

Odpovědět

Zpět na „Novinky & Tiskové zprávy“