Proč chtít pro své auto alu kola?

Co se děje kolem Škoda-Auto.

Moderátoři: BigBang, Majk

Odpovědět
Uživatelský avatar
admin
Administrátor
Příspěvky: 123
Registrován: 06.10.2008 23:25
Počet měsíců bezeškodního průběhu: 0
Bydliště: Praha

Proč chtít pro své auto alu kola?

Příspěvek od admin »

Přemýšlíte-li o tom, jak ze svého auta udělat ještě lepší, jednou z možností jsou právě alu kola. Není proto náhoda, že je na silnicích vídáme stále častěji a jejich popularita roste. Většina motoristů asi ví, že jako alu kola (někdy také elektrony) jsou označovány hliníkové disky (ve skutečnosti se jedná o slitiny hliníku). V čem konkrétně tkví ale jejich výhody? Mají také nějaké nevýhody? A proč je chtít i pro svoje auto? Jak jednoduše použít konfigurátor alu kol?

Výhody alu kol

Popularita alu kol plyne z faktu, že dokážou dát autu nové a lepší jízdní a výkonové vlastnosti, stejně tak ale povyšují na novou úroveň jeho celkový vzhled. Nižší hmotnost konstrukčního materiálu a optimalizované rozložení hmoty znamenají, že má auto lepší dynamiku akcelerace i efektivnější brzdění. Nižší hmotnost potom dokonce může snížit i celkovou spotřebu paliva.

Kromě toho jsou alu kola velmi pevná a odolná, a to jak ve vztahu k mechanickému namáhání, tak ve vztahu ke korozi. Navíc je možné díky vysoké pevnosti opatřit tento typ kol většími otvory, což zlepšuje chlazení brzd a tím i jejich efektivitu a životnost.

V neposlední řadě jsou na trhu alu kola nabízena v nepřeberném množství tvarů, což z nich dělá originální designový prvek

Nevýhod alu kola mnoho nemají

Tou nejviditelnější nevýhodou alu kol je samozřejmě vyšší cena v porovnání s klasickými plechovými koly. Druhou nevýhodou je, že není těžké je poškrábat, přece jen jsou slitiny měkčí než tradiční ocel. Dobrou zprávou ovšem je, že i poškozená alu kola lze opravovat a specializované firmy si umí poradit se škrábanci a odřeninami, stejně jako s malým uštípnutím nebo prohnutím.

Alu kola překonávají plechová kola ve většině parametrů, což se projevuje i na jejich popularitě. Finální rozhodnutí, zda jsou alu kola tím pravým pro vás a vaše auto, je ale jen a pouze vaše.
Přílohy
aluSF.jpg

Odpovědět

Zpět na „Novinky & Tiskové zprávy“