Škoda zachraňuje studenstkou scénu - Škoda AFRIQ

Co se děje kolem Škoda-Auto.

Moderátoři: BigBang, Majk

Odpovědět
Uživatelský avatar
admin
Administrátor
Příspěvky: 123
Registrován: 06.10.2008 23:25
Počet měsíců bezeškodního průběhu: 0
Bydliště: Praha

Škoda zachraňuje studenstkou scénu - Škoda AFRIQ

Příspěvek od admin »

Škoda AUTO připravuje se svými studentu ŠKODU AFRIQ na start! 25 žáků Středního odborného učiliště vystupuje ze stínu současného školství a projevuje skutečný zájem při studiu svého oboru. Se svými kantory staví závodní verzi městského SUV ŠKODA KAMIQ, která vzniká ve spolupráci se ŠKODA Motorsport a připomíná legendární Rally Dakar v Africe. Díky tomu název AFRIQ.


75e76f0453c134999d2e5a916544e4c9.jpg

Jistě jste se setkali s moderním trendem závislosti na sociálních sítí a neochotě vzdělávat se či rozvíjet v jakémkoliv oboru. Tato charakteristika bohužel charakterizuje většinu studentů dnešní učňovských, středních i vysokých škol. Škoda Auto jako progresivní společnost vnáší do našeho školství něco co mu dlouhodobě chybí a to je zájem. Zájem může vzniknout pouze na místě, kde je co nabídnout. 20 let staré elektrotechnické, mechanické dílny a práce s postsovětskou technikou nikoho nenadchne. Naopak Škoda Auto pustí nejlepší studenty ke stavbě skutečného vozu.

Citujeme a tleskáme Zdeněku Stanke, vedoucímu týmu ze ŠKODA Academy, který říká:
„Je skvělé vidět, kolik nadšení a kreativity vložili naši žáci do tohoto projektu. Ve spolupráci s mistry odborného výcviku, kteří naše studenty provází s vysokým osobním nasazením a pečlivě s nimi pracují na všech detailech, realizují účastníci projektu každý rok nápady, které překvapí i odborníky. Žáci vždy dokáží dát svému vysněnému vozu jedinečný charakter.”

Zdeňkova slova odráží to tolik potřebné v našem školství a to je skutečný zájem. Pouze neutuchající zájem mění studium z nudného biflování na neutuchající touhu po vědění. Kdo tento pocit zažil je sám sobě vítězem. Vědomosti přichází samy bez ohledu na věnované úsilí, protože to je v tu chvíli zábavou.

K čemu je to celé dobré?

Studenti úplné sami pod vedením zkušených pedagogů vytvářejí velkolepě navržené a ručně vyrobené vozy a to od prvního tahu tužkou. Vozidlo Škoda AFRIQ je dlouhé 4, 362 milimetrů a má rozvor 2, 649 milimetrů. Tato spolupráce je prospěšná i pro samotnou Škodu Auto, protože generuje nové zapálené zaměstnance, ale také přináší nekonvenční nápady. Sama nezkušenost přináší skvělou věc a to přemýšlení o věci jinak. Inženýři jsou omezení svými znalostmi a často na problém koukají extrémně složitě. Naopak studenti s naivním laickým pohledem přináší jednoduché až naivní pohledy na složité problémy, které často řeší zásadní problémy neotřelým a jednoduchým způsobem.


676146e1-b895-4adc-8ba4-6d9603617911.jpg

5745411.jpg

Mahugnonfinance
Příspěvky: 2
Registrován: 23.04.2022 22:49

Škoda zachraňuje studenstkou scénu - Škoda AFRIQ

Příspěvek od Mahugnonfinance »

Pro všechny vaše starosti s půjčováním peněz.

Ať už krátkodobé nebo dlouhodobé. Naše nabídky jsou následující:

* Osobní půjčka
* Profesionální kredit
* Průmyslová půjčka
* Podnikatelský úvěr
* Půjčka na zahájení podnikání
* Osobní projektová půjčka
* Hypotéka


Prosím kontaktujte nás


E-mail : Paquet1@Seznam.cz

WhatsApp: +33 7 55 17 86 25

Odpovědět

Zpět na „Novinky & Tiskové zprávy“